Verduurzaming bij Meer Primair

Gepubliceerd op: 06-08-2020

Voor deze zomer staat er bij de basisscholen van het schoolbestuur Meer Primair een verduurzamingsslag op het programma. Er is gekozen voor twee maatregelen, waarvan de investering snel terug te verdienen is. Het welbekende laaghangend fruit! Het bedrijf Thermatras zal de leidingen en koppelingen in de CV-ruimtes isoleren. Hiermee gaat niet gelijk alle opgewerkte warmte verloren in de stookruimte. De tweede maatregel betreft het waterzijdig inregelen van de cv installaties door Hero Balancer. Het komt veel voor dat het in bepaalde delen van de school te warm is, terwijl het in een ander deel juist te koud is. Door radiatoren ‘waterzijdig in te regelen’ stroomt precies de juiste hoeveelheid warm water door alle radiatoren die nodig is om een ruimte optimaal te verwarmen. Hierdoor hoeft de cv minder hard te werken om ruimtes warm te krijgen die eerst niet goed opwarmde, wat leidt tot een verlaging van het gasverbruik.

Tevens krijgen de scholen een Hero Balancer. Hiermee wordt met kunstmatige intelligentie de ideale afstemming gerealiseerd tussen vraag en aanbod van warmte. Dit wordt gedaan op basis van de real-time weersomstandigheden, de 24-uurs weersvoorspelling en het gedrag van de gebruikers van het gebouw. De Hero weet precies hoeveel warmte en warm tapwater er nu, maar ook mórgen moet worden geleverd. Zo voorkomt Hero Balancer onnodig verwarmen.

Het lijkt allemaal vanzelfsprekend maar bij veel bestaande schoolgebouwen valt juist hier winst te behalen!

Sineth zorgt er in de zomervakantie voor dat alle partijen toegang tot de scholen krijgen en de werkzaamheden binnen de school op elkaar worden afgestemd. De gebruikers zelf worden volledig ontzorgt en zullen enkel aan de gasafrekening binnenkort en het comfort in koudere dagen merken dat er werkzaamheden zijn verricht!