Het Nationale Toneel

Het Nationale Toneel wilde extra oefenruimtes en interne logiesverblijven realiseren voor hun buitenlandse regisseurs en acteurs. Om dit mogelijk te maken heeft Het Nationale Toneel twee panden aangeworven aan de Kerkstraat in Den Haag.

In samenwerking met de architect, Corine Keus, hebben wij een projectplan opgesteld. Doel van dit projectplan was om in vijf jaar tijd het achterstallig onderhoud weg te werken en parallel daaraan het nieuwe ontwerp gestalte te geven. Het ontwerp maakt gebruik van de hoge ruimtes in het pand. Op deze manier zijn er kamers gecreëerd die het gevoel geven van thuis. De gebruikers, die vaak lang van huis zijn, hebben een fijne ruimte waarbij zij zich helemaal kunnen voorbereiden op hun werk.

Bij de start van het project zijn we gestart met een nulmeting. Dit vormde de basis voor het ontwerp. Na de uitwerking van dit ontwerp zijn we betrokken gebleven in de rol van directievoerder naast de architect. We hebben de opdrachtgever geadviseerd in de aanbestedingsprocedure en hebben het gehele bouwtraject van initiatief  tot oplevering begeleid. Na de oplevering heeft Sineth het project overgedragen aan de technische dienst van Het nationale Toneel. 

Opdrachtgever

Het Nationale Toneel

Locatie

Den Haag

Start

2014

Oplevering

2014

Oppervlakte

240m2 BVO

Programma

Kantoor Logies

Team

Sjoerd Jaspers

Fotografie

Christian van der Kooy