Woonhuis Delft

Voor deze vrijstaande woning was duurzaamheid een vereiste. Gelegen op een kavel in een ecologische zone lag de uitdaging in het laten samenvallen van een meer traditionele architectuurbenadering met een ambitie van nul op de meter. De juiste plaatsing op de kavel en oriƫntatie op de omliggende tuin hebben er voor gezorgd dat de woning erg licht is op ieder moment van de dag. De woning is ontworpen met oog voor detail dat tot ver in het interieur is doorgevoerd. De keuze voor rode baksteen en een riet gedekte kap geven de woning een landelijk karakter.

De woning is gasloos en all-electric uitgevoerd. De bouwkundige duurzaamheidsmaatregelen zijn weggedetailleerd; de roosters en kanalen voor de warmteterugwinning zijn onderdeel van plafond en de inbouwkasten. De duurzaamheidsingrepen betroffen een hoge thermische isolatie, beperking van opwarming door de zon, zonnepanelen, een WKO (warmte koude opslag) en balansventilatie (WTW).

Opdrachtgever

Particulier

Locatie

Delft

Start

2017

Oplevering

2018

Oppervlakte

240m2 BVO

Programma

Wonen

Team

Geert van Hoof Joep Looman Ron van der Jagt