Middelbare school GSR Rotterdam

De juiste keuze

Voor de GSR is op basis van scenario-onderzoek een plan gemaakt voor het moderniseren van de B-toren. Hierbij werden op basis van onderwijsvisie, gebruikerswensen, kosten en de technische staat de mogelijkheden verkend. Daarnaast was er de ambitie dit gebouwdeel een eigen, fris en uitnodigend karakter mee te geven.

BiNaS

Van alle gebruikers van de B-toren is de BiNaS-sectie de grootste. Er was de uitdrukkelijke wens om biologie, natuurkunde en scheikunde niet als losse vakken te benaderen maar te integreren in een open lab-omgeving gekoppeld aan een studielandschap. Dit is gelukt door de TOA-ruimten centraal te plaatsen tussen de lokalen en de lokalen zo in te richten dat zij zowel voor klassikaal als voor lab-onderwijs kunnen worden ingezet. Visueel zijn deze ruimten verbonden met een doorkijk verwerkt in de kasten. Naast de TOA-ruimte bevindt zich het studielandschap waar samengewerkt kan worden aan projecten en opdrachten.

Opdrachtgever

GSR

Locatie

Rotterdam

Start

2016

Oplevering

2017

Oppervlakte

2150 m2 BVO

Programma

Middelbare school BiNaS lokalen

Team

Geert van Hoof Joep Looman