Middelbare school GSR Rijswijk

Middelbare school GSR Rijswijk had een aantal sterk verouderde en matig functionerende gemeenschappelijke ruimten. Daarnaast was ook de BiNaS- en bijbehorende TOA-ruimte erg gedateerd.  Als gevolg hiervan werden de ruimten als onoverzichtelijk en rommelig ervaren, wat weer leidde tot onrustige scholieren.

Door een paar slimme ingrepen is de aula vergroot en is er rust gebracht binnen deze ruimten en de uitstraling. Het gebruik van de ruimten is nu helder gedefinieerd en het meubilair is minder verplaatsbaar. De akoestiek is verbeterd en er is gekozen voor een rustige kleurstelling met daarop één uitzondering: de oranje hoek. Daarnaast is de centrale hal opgefrist en voorzien van passend meubilair, zodat de leerlingen beter gebruik kunnen maken van de ruimte.

Voor de BiNaS- en TOA-ruimte is een vergelijkbare uitstraling gekozen, in de vorm van een neutrale kleurstelling met een oranje accent. De gas- en wateraansluitingen zijn ondergebracht in vaste zuiltjes op de vloer. Zo is maar de helft van het aantal aansluitingen nodig en blijft het lokaal tevens flexibel in te delen en bruikbaar voor klassikaal onderwijs.

Opdrachtgever

GSR

Locatie

Rijswijk

Start

2018

Oplevering

2019

Oppervlakte

320

Programma

Aula Kantoor BiNaS lokaal

Team

Bas Looman

Fotografie

By Lilian