HvA Forensisch Onderzoek & Biomedische Technologie

Het lab centraal

De opleiding Forensisch Onderzoek en de nieuwe opleiding Biomedische Technologie hebben een nieuw onderkomen gekregen in het Nicolaes Tulphuis in Amsterdam Zuidoost. De bestaande situatie bestond uit lange en donkere gangen met daarnaast anonieme ruimten. Hierdoor was de verdieping onoverzichtelijk en geen fijne plek om te zijn. Ons ontwerp brengt daarom veel licht en ruimte op de verdieping, onder andere door ervoor te zorgen dat aan het einde van elke gang een zichtlijn naar buiten is. Daarnaast is er een groot studieplein gecreƫerd waar studenten in groepjes kunnen werken. Het hart van de verdieping is het laboratorium dat verdeeld is over drie verschillende secties. Het speciaal door grafisch bureau Van Dijk Mostert ontworpen abstracte wandpatroon geeft subtiel de verschillen weer tussen deze secties. Tegenover de strakke en steriele uitstraling van het laboratorium staan de warme houten accenten die de verdieping tot een prettige verblijfsruimte maken.

Opdrachtgever

Hogeschool van Amsterdam

Locatie

Amsterdam

Start

2020

Oplevering

2021

Oppervlakte

2.000m2 BVO

Programma

Onderwijs Kantoren Laboratoria Mixed Use

Team

Bas Looman Ron van der Jagt

Fotografie

By Lilian